VOUCHER
Voucher Anthony 150 lei - numai online
Voucher Anthony 150 lei - numai online
Catalog
DEGUSTARE GRATUITA - COLIVA ROMANEASCA la sediul magazinului de Servicii Funerare complete Anthony - Pompe Funebre Bucuresti

DEGUSTARE GRATUITA - COLIVA ROMANEASCA




Care este rolul colivei?

        Coliva este elementul principal, ce nu poate lipsi de la pomenirea persoanelor trecute in nefiinta.
        stim rolul ei din prezent dar care este insemnatatea ei istorica?
        A fost introdusa in practica Bisericii in vremea imparatului Iulian Apostatul care o dorit sa impiedice creştinii sa tina post. A ordonat stropirea alimentelor din piete cu sange, in prima saptamana a Postului Mare. Sfantul Teodor i-a aparut in vis Arhiepiscopului Constantinopolului şi i-a poruncit acestuia sa interzica procurarea alimentelor din pieţe. Oamenii puteau consuma grau fiert cu miere pentru a posti.in acea perioada, coliva era considerata doar un aliment ce putea fi mancat oricand. Mai apoi aceasta a devenit un simbol de pomenire a Sfantului ce a prevenit crestinii. Astfel a fost oranduit ca in prima saptamana a Postului Mare sa se faca pomenirea celor adormiti.
        in ansamblu, coliva este un aliment care se pregateste din arpacas fiert in apa. Printre ingredientele fara de care nu se poate prepara se mai regasesc: zaharul, nucile si pesmetul. Totusi, nu exista o reteta concreta pentru realizarea ei, fiecare persoana avand libertatea sa urmeze procedeul cunoscut, transmis pe cale orala de cele mai multe ori.
        Sambata 10 septembrie 2016 ne dorim sa va impartasim reteta noastra prin care obtinem un sortiment special de coliva romaneasca.
        Va asteptam la degustarea gratuita intre orele 10 si 14 la sediul Anthony din Bulevardul Ferdinand nr. 130, Sector 2, Bucuresti.
Pentru mai multe detalii ne puteti contacta non-stop apeland 021 9891 sau online Anthony



← Precedentul articol
Urmatorul articol →